Nahtzeit, locatie theater met betoverende installaties

Nahtzeit, locatie theater met betoverende installaties

Vijftiger jaren in Osnabrück was kop dicht en hard werken. De naaiateliers waren het Bangladesh van Europa. Veel oud nazies kwamen stilletjes weer op hun posten terug. Maar het was ook het Wirtschaftswunder, nieuwe hoop en vrijheden die langzaam werden veroverd. 

 

Ooggetuigen-verhalen zijn de basis van een groot aantal korte scenes die spelen op bijzondere plekken rond de steengroeve van Pye. Een wagon is gestrand op een berg, een bus blijkt een zwembad en het slotakkoord in de vooroorlogse sociëteit wordt door een stoet naaimachines voortgestuwd.  Ik draag een aantal installaties bij, waar de spelers, dansers en muziekanten op reageren. Het publiek wordt van de ene naar de ander plek geleid en ondergedompeld in heel verschillende sferen, verhalen en beelden. 

 

De regie is in handen van Katrin Orth, muziek wordt gecomponeerd door Ralf Siebenand. Het is een productie van het Piesberger Gesellschaftshaus.
Glückaufstraße 1
49090 Osnabrück

 

1 juni  Premiere
14 en 15 juni
21en 22 juni
23 en 24 augustus

 

De uitvoering begint steeds om 19.00 uur, en duurt ongeveer 2,5 uur
Als je wilt kan ik een overnachtingsplaats regelen.