Water ZomerExpo 2017 in De Fundatie

Water ZomerExpo 2017 in De Fundatie

24 mei t/m 20 augustus,

Museum de Fundatie, Zwolle / Kasteel het Nijenhuis, Heino/Wijhe

 

Maar liefst twee werken van mij zijn te zien in deze verrassende verzameling kunst over een van mijn favoriete thema’s: water.
‘Weten’ is een video-object waarmee ik je laat voelen hoe je hoofd op kan klaren door enkel te kijken.
‘ZeeOog’ is en kort Sisyphus filmpje dat speelt met tijd, perspectief en vergankelijkheid.

Praktische info vind je op de website van de Fundatie

 

Water ZomerExpo 2017, de grootste Nederlandse kunsttentoonstelling met open inschrijving en anonieme keuze is met 254 werken parallel te zien in de Wolk  De Fundatie en in en rondom Kasteel het Nijenhuis. Schilderijen, tekeningen, video’s, foto’s, sculpturen en installaties, van ingetogen tot uitgelaten, groeperen zich rond het thema in een kakofonie van vormen en materialen. Wat water was, is en kan, neemt hier alle mogelijke gedaanten aan.

We varen op boten, likken aan ijsjes, lopen over golvende tapijten, zien bewegend water, stilstaand, zuiver en troebel water, storm en regen, beelden die doorweekt, droog of dampend of simpelweg aangrijpend zijn. Samen weerspiegelen deze waterimpressies   ̶  realistisch, conceptueel of abstract   ̶  de bewegingen in de hedendaagse kunst.

Water is tot op de dag van vandaag een geliefd onderwerp in de beeldende kunst. De Fundatie-collectie omvat vele waterwerken, te zien in de vaste opstelling van kasteel en museum: poëtische landschappen van Jan Voerman, onderwaterwerelden van Gerrit Willem Dijsselhof, woeste impressies van Jan Cremer en transparante portretten van Paul Citroen.

Voor deze zesde editie van ZomerExpo lieten maar liefst 1960 kunstenaars zich inspireren door het thema en brachten ruim 3000 kunstwerken naar vijf voorrondes door het land. 75 juryleden kozen anoniem de selectie voor de tentoonstelling. Dankzij het open karakter van ZomerExpo kunnen verschillende smaken naast elkaar bestaan. De verrichtingen van de hedendaagse kunstenaar zijn pluriform en omvangrijk. De keuze van de dag laat zien dat de kunst het verhaal van ons allemaal is.

Elke bezoeker kan stemmen op zijn of haar favoriete werk voor de Publieksprijs. Vanaf 24 mei via deze website. Alle werken van Water ZomerExpo 2017 staan mét toelichting in de kleurrijke catalogus (€ 14,95) en zijn stuk voor stuk te koop. ArtWorlds faciliteert de verkoop, om via de ZomerExpo-traditie kunstenaars in hun veelzijdige werkzaamheden te kunnen blijven steunen. Een aantrekkelijk publieksprogramma begeleidt de tentoonstelling, met onder meer Tref de kunstenaar op zaal en rondleidingen.